Over Praktijk van Lubek

Ik ben Jenet van Lubek, GZ psycholoog en werk al jaren met veel plezier in de geestelijke gezondheidszorg.

In 2004 ben ik begonnen als (sociaal psychiatrisch) verpleegkundige. Sinds 2006 werk ik als GZ psycholoog met diverse problematiek. Ik ben breed georiënteerd maar heb veel affiniteit en ervaring met angstklachten en met klachten als gevolg van traumatische gebeurtenissen. 

Methodiek

In 2014 ben ik met mijn eigen praktijk gestart in de Generalistische Basis-GGZ.  Ik ben lid van verschillende beroepsverenigingen: VGCt (www.vgct.nl) NVGzP (www.nvgzp.nl) VEN (www.emdr.nl) Vereniging voor Schematherapie (www.schematherapie.nl) en houd door middel van opleidingen en cursussen mijn kennis en vaardigheden actueel en breid deze uit. Ik ben geregistreerd cognitief gedragstherapeut, junior schematherapeut en EMDR Practitioner.

Sinds februari 2024 werk ik ook als GZ-Psycholoog bij Ithaca Psychotherapiepraktijk in Amstelveen. Bij deze praktijk ben ik naast mijn werkzaamheden sinds april 2024 in opleiding tot Psychotherapeut. Deze opleiding volg ik wekelijks bij opleidingsinstituut RINO te Amsterdam. Deze opleiding duurt 3 jaar en heeft als doel om meer specialistisch en persoonsgericht te kunnen gaan werken:

Grofweg zijn er twee vormen van therapie: klachtgerichte en persoonsgerichte therapie. Bij klachtgerichte therapie staan één of enkele van uw klachten centraal in de therapie. Bij persoonsgerichte therapie staat u als persoon centraal. In sommige therapieën worden de twee vormen gecombineerd. En het kan voorkomen dat in de loop van een therapie het accent verschuift van klachtgericht naar persoonsgericht of andersom. .

Mijn eigen praktijk draai ik op de woensdag, dus 1 dag per week.