Over Praktijk van Lubek

Ik ben Jenet van Lubek, GZ psycholoog en werk al jaren met veel plezier in de geestelijke gezondheidszorg.

In 2004 ben ik begonnen als (sociaal psychiatrisch) verpleegkundige. Sinds 2006 werk ik als GZ psycholoog met diverse problematiek. Ik ben breed georiënteerd maar heb veel affiniteit en ervaring met angstklachten en met klachten als gevolg van traumatische gebeurtenissen. 

Angstklachten

Angst (en ook veel andere klachten) komt voort uit gedachten die over het algemeen niet kloppen. De mens is fantasierijk en hecht erg aan zijn eigen waarheid. Ik ben daarin niet anders dan mijn cliënten. Het is bijzonder om deelgenoot te mogen worden van iemands belevingswereld, samen te onderzoeken hoe klachten tot stand zijn gekomen en blijven bestaan en deze weer de baas te worden.

Methodiek

In 2014 ben ik met mijn eigen praktijk gestart in de Generalistische Basis-GGZ.  Ik ben lid van verschillende beroepsverenigingen: VGCt (www.vgct.nl) NVGzP (www.nvgzp.nl) VEN (www.emdr.nl) Vereniging voor Schematherapie (www.schematherapie.nl) en houd door middel van opleidingen en cursussen mijn kennis en vaardigheden actueel en breid deze uit. Ik ben geregistreerd cognitief gedragstherapeut, junior schematherapeut en EMDR Practitioner.

Sinds oktober 2020 werk ik ook als GZ-Psycholoog bij ARQ Centrum ’45 psychotraumacentrum. Dit doe ik 3 dagen. Mijn eigen praktijk draai ik op de maandag, dus 1 dag per week.